Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού


Γκλάντυς, πές του Ραούλ να φέρει την διθέσια Mercedes, o Αχμέτ να έχει τελειώσει τα κάγκελα μέχρι να γυρίσω, η Φελίππε , ο Νικολάϊ και ή Αντωνία να ετοιμάσουν δείπνο για οχτώ άτομα στις εννιά η ώρα , και Λουντμίλα με την μικρή την Υβόν , να είναι στην κρεβατοκάμαρά μου στις έντεκα και τριάντα.

Δε θα αργήσω, πάω στη συγκέντρωση για την ανεργία που φέρνουν οι βρωμομετανάστες.

Είναι τόσο γεμάτο εδώ μέσα κι εκεί έξω από ρατσιστική βία, τόσο γεμάτο από άρειους, που αν ξεμείνουν από εχθρούς να μισούν θα χάσουν και τον μοναδικό λόγο ύπαρξης τους.

( Δεν πάει μήνας που σακατέψανε στο ξύλο δυο πακιστανούς μέσα στο σπίτι που μένει και το φιλαράκι μου )

Είναι τόσο γεμάτο εκεί έξω από στυγνούς επιχειρηματίες εκμεταλλευτές που αν δεν ήταν οι ξένοι ( τι ωραία λέξη !!! ), θα αναγκάζονταν να δουλέψουν.

( δεν βρίσκεις έλληνα να κάνει τις δουλείες που κάνουν αυτοί στα εργοστάσια του Ρέντη. Μιλάμε για τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας. Χωρίς αυτά τα χέρια, αυτές οι επιχειρήσεις δεν θα είχαν καν συσταθεί )

Είναι γεμάτο εκεί έξω από μπάτσους – γουρούνια που κάνουνε διαρκείς ελέγχους σαν να απευθύνονται σε μολυσματικά ζώα. Μέχρι και χειρουργικά γάντια φοράνε για να τους αγγίζουν.

( πάλι κρούσματα βασανισμού, πάλι υπέρβαση εξουσίας στη Λάρισα αυτή τη φορά )

Είναι γεμάτος και ο κρατικός μηχανισμός με ρατσιστόμουτρα που εξαντλούν όλη τη γραφειοκρατική τέχνη τους, στο να ταλαιπωρούν αυτούς τους ανθρώπους.

Είναι γεμάτοι και οι προθάλαμοι των υπηρεσιών από δικηγορίσκους που τα κονομάνε χοντρά ξεζουμίζοντας τους μετανάστες, μια που αν αυτοί εκλείψουν δε θα γίνονταν ούτε κλητήρες σε δικηγορικά γραφεία.

( Από δυόμισι χιλιάρικα φάγανε πέρσι του Άμερ και του Χάντζι για να τους βγάλουνε χαρτιά , και τελικά δεν τους έβγαλαν. )

Είναι κι ένα σημαντικό κομμάτι της αγροτιάς που αναστενάζει στα καφενεία των χωριών, και μόλις μαζευτεί η σοδιά ………………………….

( Έξι μήνες δούλεψε σε χοιροστάσιο της Θήβας ο Σουρίντερ απ΄ την Ινδία με άλλα έξι παιδιά.. <<Τζάμπα θα τρώτε, τζάμπα θα κοιμάστε και μόλις τελειώσει η δουλειά θα πάρετε όλα τα λεφτά μαζεμένα , να μη τα φάτε στις πουτάνες.>>.Μόλις τέλειωσε η δουλειά πλάκωσε το αλλοδαπών )

Έξι μήνες του πήρε του Ριάζ να ρθει με τα πόδια μέσω Τουρκίας.

Δυό μήνες φυλακή στην Τουρκία, κι όταν τον αμολήσανε, ο τούρκος κομάντο, τον πέρασε με φουσκωτό απ΄ τον Έβρο, τον περέδωσε στον έλληνα κομάντο, τρείς ώρες πεζοπορία , στοίβασμα σε νταλίκα υπό την επίβλεψη και μπάτσου, Αθήνα.

Εφτάμισι χιλιάδες ευρώ, πλήρωσε ο Άμερ σε πακιστανούς και έλληνες δουλεμπόρους, για να έρθει ο μικρός του αδερφός, πριν από δυο μήνες. Ενάμιση χρόνος βρωμοδουλειάς.

Η χειρότερη φάρα όμως είμαστε εμείς οι πολλοί, οι μη άμεσα εμπλεκόμενοι , εμείς που ανεχόμαστε τη βία, (ακόμα και στο βλέμμα όταν τους διώχνουμε στα φανάρια )

Αλήθεια ξέρεις τι βγάζει ο Πακιστανός των φαναριών ? Κατά κανόνα είναι νιόφερτοι, ξεχρεώνουν τον δουλέμπορο, που τους παρέχει φαγητό , ύπνο και πέντε ευρώ το δωδεκάωρο, ανεξαρτήτως είσπραξης.

Εμείς που ανεχόμαστε κάποιες μικροδιευκολύνσεις, που κάνουμε πως δεν τους βλέπουμε ( ιδιαίτερα σε περίοδο γιορτών ), που παρακαλάμε ενδόμυχα να να μην κάτσουνε δίπλα μας στο λεωφορείο.

¨Όμορφη που γινε η Κοκκινιά. Σαν τη Νέα Υόρκη των φτωχών.

Τους χαίρεται το μάτι σου, με τις πολύχρωμες φορεσιές τους, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους , με τα αλλόκοσμα για μας φαγητά να σπάνε τη μύτη.

Με τα παιδιά τους να παίζουν μπάλα στις πλατείες και να βρίζονται σε δεκαοχτώ γλώσσες. Με τα ελληνόπουλα σιγά σιγά να ξεθαρρεύουν και να παίζουν μαζί τους, χωρίς να τα ειρωνεύονται πια. Με τα πρώτα << μικτά >> ζευγαράκια να ανακαλύπτουν τον έρωτα στα μισοσκόταδα. Με χαρές και τραγούδια σε άλλη γλώσσα, που μόνο άμα χρειάστηκες τον Καζαντζίδη στην ξενιτιά τα καταλαβαίνεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια: